Sponsors

Een rimpelloze voorbereiding? Nou, nee

26 september 2022 8:30


Het eerste elftal verloor zijn eerste competitiewedstrijd in de jaargang 2022-2023 van ’s Heerenbroek. De rood-witten vochten zich na rust terug in de wedstrijd, maar kwamen niet verder dan de aansluitingstreffer: 1-2.

Wijthmens openingswedstrijd in 4E (oost) werd noodgedwongen gespeeld op het tweede veld. Na de lange (en droge) zomer is het gerenoveerde hoofdveld op Sportpark De Elshof, waarover in het verleden zo vaak de loftrompet werd gestoken, nog steeds niet speelklaar. Tot twee keer toe werd de grasmat na het vorige seizoen vervangen. Je mag je afvragen waarom dat gebeurde en waarom zo (onnodig) laat. Want het oude veld, waarop ook PEC Zwolle in de voorbije jaren naar volle tevredenheid trainde, lag er nog prima bij. Toen de grasmat desondanks werd vervangen en dat specialistische werk niet goed ging, ontstond een groot probleem. Na veel overleg, waarin door de club verbeterpunten werden aangedragen, en na evenzoveel extra inspanningen werd – weliswaar aan de late kant – een herstelslag gemaakt. Hopelijk kan de derby tegen VSW op 8 oktober as. op het hoofdveld worden gespeeld, maar helemaal zeker is dat nog niet.

Er was veel meer tegenslag in de voorbereiding. Zware blessure verstierden de voorbereiding en Wijthmen-trainer Marc Helderman zag zijn ene na de andere routinier wegvallen. Nick van Gurp scheurde een kruisband op de training, de van Hoonhorst teruggekeerde Thijs Hülsmann moest de aanloop naar het seizoen staken vanwege enkelletsel. Aanvoerder Sander Nijmeijer brak de rechterarm op vijf (!) plaatsen op een late dinsdagavond tijdens een oefenpotje tegen Oeken en Mark Schonewille blesseerde zijn middenvoetsbeentjes en scheurde een teennagel in het gewonnen bekerduel tegen Lemele. Dus om te spreken van een vlekkeloze voorbereiding? Nou, nee. Zaterdag vielen ook Carl Pruim (knie) en Jari Ebeling (lies) nog eens uit.

Tegen ’s Heerenbroek kreeg Wijthmen voor rust geen handgeld. De groen-zwarten, met een frisse en verjongde ploeg, begonnen stormachtig en kregen kans op kans. Het had bij rust ook zomaar 0-3 of zelfs 0-4 kunnen staan in plaats van 0-2. Maar Max Beernink, de lat, een afgekeurde goal en onzorgvuldige ’s Heerenbroek-aanvallers voorkwamen een vroege beslissing. Na een half uur kwam dan toch de verwachte 0-1. Stan Noordman stond zijn directe en watervlugge tegenstander op de hakken. Max Beernink raakte de toegekende strafschop nog wel, maar niet genoeg. Amper een minuut later kroonde Stan Noordman zichzelf tot de ongelukkigste man van de wedstrijd door de bal verkeerd weg te werken. Lees: panklaar in de voeten van een tegenstander. Het enige wat de thuisclub hier tegenover stelde was een bal op de paal door Lucas de Wit.

Dat was op slag van rust. Maar Wijthmen kwam toch terug in de wedstrijd. Na rust ging het een stuk beter en bleek ’s Heerenbroek ook kwetsbaar te zijn. Een rake kopbal van Lucas de Wit bracht de 1-2 op het denkbeeldige scorebord. Plotseling behoorde een punt tot de mogelijkheden, iets wat voor rust onbestaanbaar leek. Dylan Fidder mocht drie vrije trappen nemen vanaf een kansrijke plek, maar had het vizier nog niet scherp staan. Een knal van Wouter Klei kwam nog het dichtst in de buurt van de gelijkmaker, maar objectief gezien was 2-2 eigenlijk te veel van het goede geweest,

De opstelling: Max Beernink, Stan Noordman, Jeroen Webbink, Dylan Fidder, Niek Holterman (Jesse Reins), Wouter Klei, Max Spijkerman, Karl Pruim (Stefan Klei), Max Streppel, Lukas de Wit (Jari Krul), Jari Ebeling (Tom Diepman).

Volgende week speelt het eerste in Meppel tegen Alcides. Let op het late aanvangstijdstip: 17.00 uur.

Hier de link naar de foto's gemaakt door Gerard Hülsmann

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!