Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Twee keer op voorsprong, toch verloren

26 januari 2020 13:30

Wijthmen kwam twee keer op voorsprong tegen Zalk. Maar verloor toch. In de bittere kou werd het 2-4. Het was, onderbroken door de winterstop, de vierde nederlaag op rij van de rood-witten.

Excuses waren opnieuw in overvloed voor handen. De geplaagde oefenmeester Elvin Matuankotta moest weer veel vaste krachten missen; er lijkt maar geen einde te komen aan de ellenlange blessuregolf.

Afgelopen week nog werd Sander Nijmeijer geopereerd aan de voorste kruisband (en meniscus). De aanvoerder zal een jaar moeten revalideren. De lang geblesseerde Stephan Klei begon donderdag wel weer met de looptraining, maar zijn rentree zal nog een tijdje op zich laten wachten. Anderen (Alex Bertelink, Mark Schonewille, Tom Diepman, Kai Smits) waren evenmin beschikbaar. Emrah Cetintas werd door Matuankotta buiten de ploeg gelaten.

Vandaar dat de geplaagde trainer zich gedwongen voelde een opmerkelijk duo in het centrum van de verdediging te kiezen. Ömer Öztürk en Fekrit Akin deden het bepaald niet slecht. Integendeel. En A-junior Sander van den Berg hield zich als rechtsback uitstekend staande tegen de beste speler aan Zalk-zijde. Kwam er toch een gevaarlijke voorzet van die kant dan onderscheidde Max Beernink zich. De heel soms nog wat druistige en jonge routinier bewees opnieuw gegroeid te zijn als doelman. Een zekerheidje.

De eerste kans was zaterdag voor Zalk, de eerste goal voor Wijthmen. Een afstandsschot van Wouter Klei vloog via een been van een tegenstander over de kansloze Zalk-doelman Berry Wagterveld in het doel. Die meevaller kon goed worden gebruikt. Helemaal, nadat Max Beernink ook nog eens een (onterecht gegeven) strafschap pakte, leek Wijthmen de wind in de zeilen te hebben.

Toch gingen beide ploegen met 1-1 rusten door een doelpunt op slag van rust. Een nieuwe voorsprong (mooi doelpunt van Stan Noordman) was van heel korte duur. Nog in dezelfde minuut herstelde Zalk het evenwicht.

Wijthmen bleef kansen scheppen, ook nadat Wouter Klei uit het veld werd gestuurd; een nieuwe tegenvaller. Zijn eerste gele kaart was dom, want wegens commentaar. De tweede was weliswaar terecht, maar een tikje ongelukkig.

Bij 2-3 bleef Wijthmen strijden voor een beter resultaat en was het nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Het mocht niet zo zijn en Zalk gooide de wedstrijd in het slot.

Daardoor belandde Wijthmen, precies op de helft van de competitie, op de tegenvallende elfde plaats in de vierde klasse D (oost). Maar met de zaterdag getoonde saamhorigheid en positieve instelling geldt ook: the only way is up!

De opstelling: Max Beernink, Sander van de Berg, Fikret Akin, Ömer Öztürk, Sven Poppe, Wouter Klei, Jari Krul (Bas Hülsmann), Stan Noorman (Robin van den Berg), Nick van Gurp, Nebi Öztürk.

Foto's zijn gemaakt door Caroline Eenkhoorn.