Datum

22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het eerste elftal begon de competitie met een gelijkspel tegen Daarlerveen. De gelijkmaker van Erik Schonewille viel ver in blessuretijd.

De 2-2 werd gevierd als een overwinning. Begrijpelijk, want Wijthmen kwam er lange tijd niet aan te pas. De fysiek sterke tegenstander was beter op alle fronten.

Het regende pijpenstelen, corners en kansen. Het mocht dan ook een klein wonder heten, en het was voor een groot deel te danken aan gelegenheidsdoelman Mark Schonewille, dat het tien minuten voor tijd slechts 0-2 stond. Dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Beide treffers kwamen op naam van Lars Reekers. Een gemakkelijk gegeven strafschop was niet aan Daarlerveen besteed. De uitblinkende Schonewille redde.

Wijthmen raakte ook nog eens Alex Bertelink kwijt. Zonder tegenstander in de buurt zakte de kleine linksback door de knie op de kletsnatte grasmat. En de blessurelijst van Elvin Matuankotta was als zo lang, want Max Beernink, Sven Poppe, Nick van Gurp en Mike Noordman ontbraken. Daarnaast moest Tom Diepman afzeggen wegens verblijf in het buitenland.

Het was te prijzen in Wijthmen dat het - wellicht tegen beter weten in - bleef strijden voor een beter resultaat. Eerst schoot Jari Krul uit het niets op de paal. Daarlerveen sloeg de waarschuwing in de wind. En wat niemand nog verwachtte, gebeurde toch. Tien minuten voor tijd maakte Sander Nijmeijer de aansluitingstreffer. Dat was het sein voor een hectische slotfase, waarin de gretige invaller Nick Kortstee ontsnapte aan een rode kaart en door Wijthmen ook nog de lat werd geraakt.

Het alles of niets spelende Wijthmen kwam in extremis langszij. Erik Schonewille legde al zijn gram in een lage schuiver, die door een woud van benen in het doel verdween. De klok stond toen op één minuut voor half vijf, een kwartiertje later dan het gebruikelijke eindsignaal.

De opstelling: Mark Schonewille, Karl Pruim, Stefan Klei (Milan Haverkort), Raymond Hooiveld, Alex Bertelink (Rens van Gurp), Wouter Klei, Kai Smits, Sander Nijmeijer, Jari Krul (Nick Kortstee), Fikret Akian, Erik Schonewille.

Een fotoverslag van deze wedstrijd is gemaakt door Caroline Eenkhoorn.