Scheidsrechter

Pas, F.J.

Accommodatie

Onbekend

Na afgelopen week, waarin overwegend positieve aspecten aan het licht waren gekomen in het spel, kon er deze week aangetreden worden tegen de Holtenbroeker Tuinder Combinatie, kortweg HTC. HTC heeft het net als Wijthmen de laatste jaren lastig en begint aan haar 2de achtereenvolgende seizoen in de 4e klasse. Ook bij de tegenstander is het team verjongd en wordt er geleund op een aantal sterkhouders die er de kar moeten gaan trekken.

Na een saaie eerste 5 minuten lag de bal in het netje, het verkeerde netje wel te verstaan. Uit een corner van HTC kopte de laatste man van de tegenstander snoeihard raak. Onhoudbaar voor Max Beernink, echter kan er getwijfeld worden over hoe er bij deze corner verdedigd werd aangezien de tegenstander vogelvrij in kon koppen. Wijthmen liet de koppies echter niet hangen en vrij vlot er na creërde men al een kans. Deze was nog niet aan ons besteed maar na wederom een goede opbouw kwam de bal bij Austin Ellinor terecht die een klassieke sleep in huis had en hierna de keeper wist te verschalken. Tien minuten na de gelijkmaker was het echter al weer raak. Uit een afgeslagen voorzet kwam de bal dit maal bij een verdediger terecht die niet twijfelde en binnen schoot. Dusdanige voorzetten dienen toch wel consequenter weg gewerkt te worden, toch nog wel een aandachtspuntje.

In de tweede helft gebeurde er op voetbal gebied weinig spannends meer. Wijthmen werd sterker maar HTC kon uit de counter toch nog de 1-3 maken. Er werden niet tot nauwelijks kansen meer gecreëerd.  Dit leidde tot frustraties over en weer en de leidsman had de boel niet meer onder de controle. Na een 2de gele kaart voor een speler van HTC als gevolg van het blokken van een uittrap van Max Beernink waren de rapen gaar. Duels werden harder maar van enige vorm van creativiteit was weinig te merken. Na een overtreding aan Wijthmen-zijde gaf de scheidsrechter geen kaart wat leidde tot woede bij de keeper van HTC. Het daaropvolgende commentaar leverde hem een gele kaart op waarna ook de technische staf van HTC zich niet meer gedeisd kon houden. De trainer werd er af gestuurd met rood. Dit was volledig onnodig en de scheidsrechter had de kaarten ook beter op zak kunnen houden. Ondanks de man-meer-situatie was Wijthmen er niet meer toe in staat om een vuist te maken en 1-3 was dan ook de eindstand.

Er kan gesteld worden dat HTC verdiend heeft gewonnen, en Wijthmen de opwaartse lijn van vorige week helaas niet vast heeft kunnen houden. De aankomende weken staan er onder andere wedstrijden tegen Swift en Zwolsche Boys op het programma, wil Wijthmen hier punten gaan pakken zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten gaan worden.

Via deze link zijn wederom prachtige foto's te zien, gemaakt door Caroline Eenkhoorn.