69. Tijjani Reynders 4-2
90. Djabir Mazouz 5-2

Verslag via website CSV '28:
CSV-1 toont karakter

In een duel tussen twee clubs uit het ‘rechter’ rijtje van de 4e klasse C trok CSV 1928 met vrij ruime cijfers de (verdiende) zege naar zich toe, en kon tegenstander Wijthmen weer zonder punten huiswaarts keren.

Trainer Martin Reijnders moest wegens blessures van meerdere verdedigers het nodige improviseren om met een volwaardig team aan te treden. Dat lukte, al leek het daar in het begin niet erg op. Sinterklaas kwam deze middag niet alleen in Meppel in ons land aan, maar hij was kennelijk daarna ook nog snel naar ‘de Verbinding’ gekomen. Beide ploegen werkten hard, maar er ontstonden nauwelijks echte kansen. Toch stond Wijthmen na bijna een half uur met 0-2 voor. Beide doelpunten waren cadeautjes van de oranje verdediging en beide keren was Nick van Gurp er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken. Toch was de thuisploeg niet aangeslagen en scoorde verrassend de aansluitingstreffer toen de mee naar voren gekomen verdediger Robert Mousset een voorzet van Gework Petrosjan binnen tikte (1-2). En op slag van rust werd het gelijk toen Anel Zdionica met een lange pass Tijjani Reijnders lanceerde die op zijn beurt Gework Petrosjan in stelling bracht. De aanvoerder miste niet (2-2).

Na de thee had Wijthmen aanvankelijk het betere van het spel maar zowel Brian Lachenal als ook Michael Huijbens voorkwamen een achterstand. En als het helemaal fout dreigde te gaan was daar altijd nog de uitblinkende Robert Mousset. Eliano Reijnders had intussen de plaats ingenomen van Amarullah Alokozai en die wissel bracht meer balans in het team. Er werd directer en met meer vaart gespeeld. Nadat eerst nog een poging van Anel Zdionica mislukte, was het in de 65e minuut raak. Gework Petrosjan, vrijgespeeld door Tijjani Reijnders, bracht de thuisformatie met zijn tweede goal op voorsprong (3-2). En een paar minuten later was het weer raak. Brian Lachenal speelde Tijjani Reijnders in de diepte aan, die was zijn directe tegenstander Sander Nijmeijer te snel af en scoorde met een beheerst lobje (4-2). Tien minuten voor tijd werd de teruggekeerde Levi el Atiaoui door Gework Petrosjan in stelling gebracht en Levi leekte te gaan scoren. Maar doelman Max Beernink tikte de bal uit de bovenhoek. Toch kwam het vijfde doelpunt er vlak voor tijd wel. Uit een vloeiende aanval via Gework Petrosjan en Tijjani Reijnders kwam de bal bij Jabir Mazouz die scoorde (5-2). In de extra  tijd kreeg hij nogmaals de kans na een fraaie actie van Eliano Reijnders, maar nu miste Mazouz. Door deze welverdiende overwinning stijgt CSV 1928 naar de 7e positie.

De volgende week is er geen competitievoetbal maar op 28 november speelt CSV 1928 uit tegen stadgenoot EDON, dat vanmiddag verrassend won van koploper Olympia ’28.

Door: Maurits Vermeulen